Huurwoning met condensdruppels in kinderkamerCondensvorming en schimmelvlekken

condensdruppels-kinderslaapkamer
Overmatig vocht in huis kan gevolgen hebben voor de gezondheid. Schimmels kunnen een directe invloed hebben op ademhalingsorganen.

Bewonersgedrag is nooit de oorzaak van een vochtprobleem. Laat u dus niet misleiden.

Probleem

Een huurder heeft een probleem met condens en schimmelvlekken op de muren en plafond van de slaapkamers. Er is reeds een onderzoek uitgevoerd door een expert aangesteld door de verzekeringsmaatschappij van de huurder. Hun conclusie: bewonersgedrag. De huurder zou onvoldoende ventileren en zo zelf condensatie veroorzaken.

Onderzoek

De huurder was het hier niet mee eens aangezien de ramen constant open stonden. Bij een grondige forensische lekdetectie door Humida werd het volgende vastgesteld.

rooktest op terrasEr wordt een rooktest uitgevoerd op dakbedekking van het terras. Op verschillende plaatsen komt er rook vrij.

 

 

 

rook uit muurDe doorvoeren van de regenafvoerbuis en waterspuwer staan open. Hierdoor is er waterinfiltratie in de spouwmuur, wat zichtbaar is aan de buitenmuur van de slaapkamer.

 

 

De kruipkelders natte kruipkelderzijn zeer nat.

Conclusie

Condens slaat tegen dakrandZowel de keldermuren als de welfsels/vloerplaat zijn zeer nat en er is geen ventilatie in de kelder. Door de verhoogde dampdruk in de kruipkelder, stijgt de vochtige lucht in de spouwmuur en condenseert tegen de muurbalk van het dak die op de spouwmuur ligt, dit ter hoogte van de slaapkamermuren. Hierdoor zijn de muur en het plafond nat net onder de dakrand aan de binnenzijde en vormt er zich schimmel. Zowel vooraan als achteraan het appartement.

Huurder heeft alle kosten terug kunnen vorderen door zijn verzekering.

Hoe kunnen wij helpen?

Heb je geen antwoord op je vragen gevonden?

Ook een probleem?