Waarom injecteren tegen optrekkend vocht nooit de oplossing is

Heb je een vochtprobleem in huis, dan krijg je vaak als diagnose optrekkend vocht. De oplossing die men hiervoor biedt is injecteren.

Optrekkend grondvocht
De schade die je ziet, is maar een klein deel van een onderliggende oorzaak. Die oorzaak is echter nooit het capillair opnemen van grondvocht.

Verrast? Al meer dan 10 jaar deelt Humida deze informatie mee, maar nog altijd blijven artikels in vakbladen en op bouwwebsites verschijnen over de doeltreffendheid van injecteren tegen opstijgend vocht.

Zoek de echte oorzaak
Door een klein zichtbaar deel van de schade aan te pakken, verander je niets aan de echte oorzaak. Enkele voorbeelden:

• Als een leiding lekt, zal een wijziging van de oppervlaktespanning van de muren weinig soelaas brengen.
• Als de maaiveldzone niet waterdicht is, zal na injectie je vloer nog altijd doornat en koud zijn.
• Wanneer vocht condenseert door een dampdrukverschil, verschuift een injectie de schade alleen maar.
• En zo zijn er nog talloze andere oorzaken op te noemen.

Humida heeft nog niemand gevonden die het tegendeel kan bewijzen. We onderzochten al meer dan 35.000 woningen in half Europa, waar we altijd tot dezelfde conclusie komen. Er is altijd een andere schadeoorzaak aanwezig dan het capillair opnemen van grondvocht. Dit in allerlei gebouwen: nieuwbouwwoningen, rijwoningen, kastelen, kerken, boerderijen, enz.

Sector negeert het echte probleem
Ondertussen hebben al duizenden aannemers, architecten, ingenieurs, gerechtsdeskundigen en andere professionals met succes onze doorgedreven, geaccrediteerde vochtopleiding gevolgd. Geen enkele van deze specialisten kan aantonen dat optrekkend vocht rechtstreeks vochtproblemen veroorzaakt. Velen van hen bekijken de problemen na de opleiding van een geheel andere zijde.

Sterker nog, studenten professionele Bachelor Bouw worden gedwongen om van eindwerk te veranderen wanneer ze na hun onderzoek concluderen dat optrekkend vocht geen oorzaak is.

Bespaar duizenden euro’s
Te veel woningeigenaars laten elke dag opnieuw volledig nutteloze werken uitvoeren voor duizenden euro’s. En dat is heel jammer. Laat je niet misleiden wanneer je over vochtproblemen leest. Ook niet als het in artikels van zogenaamd gerenommeerde instellingen staat.

Denk zelf na. Bespaar jezelf veel nutteloze werken en ga altijd op zoek naar de juiste oorzaak.

hoe kunnen we helpen?

Heb je geen antwoord op je vragen gevonden?

Vragen over dit onderwerp?