Bespaar 30% op verwarmingskosten zonder te isoleren

Door enkele slimme ingrepen kan je makkelijk 20 – 30 % van je energierekening besparen. Hiervoor is het plaatsen van bijkomende isolatie natuurlijk een vanzelfsprekende stap, maar toch. In minstens 30 % van alle woningen kan je 20 – 30 % van je verwarmingsrekening besparen door geen vocht meer te moeten opwarmen.

Als je weet dat een koude vloer steeds een natte vloer is.
Als je weet dat een niet geïsoleerde vloer niet koud aanvoelt als deze droog is.
Als je weet dat de grootste oorzaak van toevoer van vocht het niet waterdicht zijn van de maaiveldzone is.
Als je weet dat een natte vloer van het gelijkvloers honderden tot zelfs 2.000 liter water kan bevatten.

Bouwfysisch kost het je nu eenmaal zeer veel energie om vocht op te warmen. Warme lucht zuigt nu eenmaal graag veel vocht op omdat warme lucht zeer sterk uitzet.

Maak je maaiveldzone waterdicht en de vloer koelt niet meer af. De opgewarmde lucht neemt geen vocht meer op en je bespaart minimaal 20 % op je verwarmingskosten. Als je uw woning moeilijk warm krijgt in koude wintermaanden heeft dit vermoedelijk met het opnemen van vocht te maken.

Het niet waterdicht zijn van de maaiveldzone is de meest onderschatte oorzaak van alle vochtproblemen in alle gebouwen. Ook al heb je geen vochtschade, de extra verwarmingskost voor het opwarmen van het opgenomen vocht is weggegooid geld. Op een eenvoudige manier kan je dit oplossen en veel besparen. Neem 30 % van je jaarverbruik en vermenigvuldig dit bedrag met 10 jaar en je hebt gelijk een mooi budget om er aan te werken. Een mooi besparing, is het niet?

hoe kunnen we helpen?

Heb je geen antwoord op je vragen gevonden?

Vragen over dit onderwerp?